Belle Perez in Holiday on Ice

Holiday on Ice is met 320 miljoen bezoekers het meest succesvolle ijsspektakel ter wereld. Ook in Vlaanderen trekt het spektakel sinds jaar en dag tienduizenden toeschouwers.Wie is er nooit naar het Antwerpse Sportpaleis getrokken om 'de ijsrevue' te zien? De Wiener Eisrevue met name, een verplicht nummer voor zowat àlle Antwerpse kinderen in de jaren ’50, ’60 en ’70. Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis (‘bestuurder’, samen met Jan Vereecke) koestert die herinneringen.

“Mijn eerste keer Sportpaleis was de Wiener Eisrevue, in 1973. Ik ben niet van Antwerpen maar ik schaatste graag, vooral omdat mijn mooie buurmeisje graag schaatste. Dus kwam haar moeder op het idee om eens naar een ijsspektakel te gaan. Ik weet nog precies waar ik zat, op de eerste rij. En ik herinner me ook dat het afhalen van de tickets een complete chaos was. Dat gebeurde in een groen barakje dat er nog heel lang gestaan heeft. We hebben er zelf nog tickets verkocht.”

Holiday On Ice is een gesmeerde Amerikaanse machine, in het verleden vaak gekoppeld aan grote Walt Disney-producties maar de laatste jaren in toenemende mate gediversifieerd, met lokale sterren en accenten. Dit seizoen wordt het publiek vergast op een gastoptreden van Belle Perez, die ook meedoet in de ijsshow zelf.

"De spirit van Belle past perfect bij onze frisse en feestelijke show," zegt Michiel Das van Holiday on Ice. Belle heeft als kind wel vaker geschaatst maar krijgt nu ook een intensieve training.

Spirit is een Oosters georiënteerd en sprookjesachtig spektakel rond de vier natuurelementen vuur, water, lucht en aarde, met meer dan 45 absolute topschaatsers, topdansers en topacrobaten in 350 verbluffende kostuums.

www.holidayonice.BE
Hasselt Ethias arena, 26 tot 30 november 2008
Antwerpen Lotto arena, 3 tot 7 december 2008
wo 20 u - do 20 u - vrij 20 u
Za 15 u en 20 u - zon 12 u en 16 u
Tickets vanaf 19,5 € 

© Vivat.be 2020