Bale de Rua: het beste van Brazilië in een sprankelende show

Wat begon als een experiment voor 2 dagen, eindigde in bijna 3 maand euforische publieksreacties in Parijs. De krant ‘Le Parisien’ beschreef de show als een absolute euforie! Kursaal Oostende is erin geslaagd deze unieke stomende show voor een reeks voorstellingen naar Vlaanderen te halen.Bale de Rua ontstond in 1992 in de verloederde Braziliaanse straten. Bale de Rua maakt een unieke mix van culturen en vermengt tradities uit Noord-Amerika, Portugal en Afrika. De show is een spetterende opeenvolging van capoeira, samba, acrobatie en breakdance in een groots bruisend decor.

Onder de invloed van de exotische Braziliaanse percussie geven de dansers zich volledig over aan de ritmische klanken en vibes. Ze raken in trance en sleuren je volledig mee in hun verhaal en energie. Het enthousiasme van de knappe karaktervolle dansers werkt aanstekelijk. Avond na avond reageerde het doorgaans rustige Parijse publiek uitzinnig op de show. Niemand bleef zitten! Parijs omarmde de Brazilianen!

Bale de Rua is het verhaal van de Afro-Braziliaanse geschiedenis, van de arme wijken, van een groep vrienden die een boodschap van hoop verspreiden. Het is een ode aan de energie en de vreugde van de Brazilianen!
Vanaf 22 juli 2008.

Info en tickets: Kursaal Oostende

© Vivat.be 2020