Austria Freunde: een vereniging voor de vrienden van Oostenrijk

Austria Freunde werd in maart 1976 opgericht met als doel Oostenrijk meer bekendheid te geven in België. De vereniging heeft sindsdien al het moois dat dit prachtige Alpenland te bieden heeft naar België gehaald. Behalve het natuurschoon natuurlijk.


Volksmusik, Volkstümliche Musik, Wiener Musik, dans, cultuur, informatie, gastronomie, sfeer en gezelligheid, de Oostenrijker, ambachten en gebruiken: bij Austria Freunde vindt u het allemaal. De vereniging is na 32 jaar een begrip geworden, zowel in België als in Oostenrijk.

In 1986, Austria Freunde vierde het tienjarig bestaan, werd het eerste Austria Festival opgezet. Door het overgrote succes werd dit een jaarlijkse traditie en later uitgebreid met een exclusief vakantiesalon Oostenrijk, enig in België en in Europa. het Austria Festival vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van april.

Naast dit jaarlijkse evenement organiseert Austria Freunde reeds meer dan 22 jaar groepsreizen naar Oostenrijk en Duitsland, daguitstappen en wandelingen, Wieneravonden en Wienernamiddagen, boottochten in gezelschap van Oostenrijkse muzikanten, authentieke Tiroleravonden enzovoort, kortom alles wat de vrienden van Oostenrijk zo aantrekt in het land.

Om lid te worden van Austria Freunde betaalt u per jaar € 20,00 lidgeld per gezin.
Via de post en/of via e-mail krijgt u de tweemaandelijkse ledenbrief met informatie omtrent de komende activiteiten. Zo ontdekt u:

  • Oostenrijk op het jaarlijkse 3-daagse Austria Festival en tijdens onze verzorgde georganiseerde groepsreizen
  • De échte Oostenrijkse volksmuziek, de Weense muziek en de Oostenrijkse Gemütlichkeit op tal van activiteiten
  • Exclusieve daguitstappen

Meer info op de

website van Austria Freunde

© Vivat.be 2020