Arno zingt tegen kernenergie

De Belgische zanger Arno zet zich in voor de kernuitstap met 'Nuclear Summer', een herwerkte versie van 'Mourir à plusieurs'.  Hij schenkt dit liedje aan Greenpeace, dat campagne voert rond het thema en hoopt op deze manier bij te dragen aan de sensibilisering rond hernieuwbare energie.


Met Nuclear Summer hoopt Arno een belangrijke bijdrage te leveren aan de sensibilisering rond hernieuwbare energie. Dat is een essentieel wapen in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Kernenergie, zoals we onlangs nog zagen in Japan, is verbonden aan enorme risico's. Na meer dan een halve eeuw onderzoek is er nog steeds geen waterdichte oplossing voor hoogradioactief afval! De voortdurende investeringen in kernenergie verhinderen bovendien de doorbraak van hernieuwbare energie. Het is dus echt tijd om ermee te stoppen. De kernuitstap is voor België immers een realistisch scenario: de vervangcapaciteit om de sluiting van de drie oudste reactoren (in 2015) op te vangen is reeds beschikbaar.

Greenpeace voert tegenwoordig campagne voor de kernuitstap. De milieuorganisatie lanceerde een petitie die al 90.000 handtekeningen opleverde. Het doel is er 100.000 te overhandigen aan de regeringsonderhandelaars. Arno hoopt dat z'n 'Nuclear Summer' nog meer mensen zal aanzetten om de petitie te tekenen.

Meer info:

www.greenpeace.be

Beluister het liedje op
http://bit.ly/gp-arno

Teken de petitie op
http://www.stop-and-go.be/

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020