Amusement en ontdekking op het tv-menu

Het kan goed zijn dat je televisie, onder de huidige omstandigheden, je beste vriend wordt. Vanaf het comfort en de relatieve rust van je woon- of slaapkamer, kan je daarmee moeiteloos reizen, een hoop leren of gewoon naar het journaal of een komedie kijken. TV speelt ook een belangrijke sociale rol: zij brengt alle generaties samen, wat moet onderstreept worden in de tijd waarin wij leven.

Heb je curieuze neuzen te entertainen thuis? Natuurdocumentaires, animatiefilms, sportevenementen of keukenprogramma’s zijn meestal geschikt voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Je TV informeert, inspireert en verzet je gedachten! Om een beter zicht te krijgen op een heel ruim tv-aanbod, is een blik op de tv-gids steeds aangewezen. Selecteer wat best bij jou past, en mis in geen geval de nieuwe aflevering van je favoriete serie.

Van de zetel tot de keuken

Televisie kan het vertrekpunt zijn van allerlei activiteiten. Heb je zin in een heerlijke taart of een smaakvolle maaltijd klaarmaken? Wil je tegelijkertijd de teamgeest van je huishouden versterken? De recepten van Jeroen Meeus zijn een oneindige bron van culinaire ideeën die je meteen in de praktijk kan brengen, alleen of met je geliefden.

Duizenden trouwe kijkers volgen elke dag de pikante en plezante tips van de bekende Vlaamse kok in Dagelijkse Kost, op de VRT.

In hetzelfde register vind je het leuk programma van Loïc Van Impe op VTM, Loïc: zot van koken. Even verfrissend en ontspannend. Mooie momenten in perspectief, zowel voor je scherm als in je keuken. Jong of minder jong, ouderwets of modern, iedereen zal er ongetwijfeld van genieten!

Samen zingen, spelen en lachen voor het scherm

The Voice Kids is een absolute aanrader voor wie de tv-show nog niet kent. Stap in de schoenen van de populaire coaches, en zing zelfs mee met je partner of je kinderen. Muziek maakt gelukkig en verruimt je horizon in je eigen salon.

Daarnaast zullen alle familieleden hun algemene kennis kunnen vergroten dankzij spelprogramma’s op de Vlaamse en Nederlandse zenders. Blokken en The Wall zijn twee voorbeelden onder anderen. Veel kijkplezier toegewenst!

 

 

© Vivat.be 2020