502 kg afval per persoon

Dit is wat wij Europeanen hebben gegenereerd in 2010. Daarvan werd weliswaar 46 kg behandeld, maar het is nog steeds te veel. We kunnen wel deze hoeveelheid verminderen. Hoe? Door goed na te denken en een origineel project in te dienen voor De Europese week van de afvalvermindering 2012. We hebben nog tot 15 oktober om een idee te vinden.


In 2010 heeft elke Europeaan 502 kg afval gegenereerd. Natuurlijk is dit een gemiddelde. De hoeveelheid varieert sterk van land tot land. In België zitten we net onder het gemiddelde met 466 kg per persoon, niets om echt trots op te zijn...

Waar komt al dat afval vandaan? Het wordt gegenereerd door huishoudens, maar ook door kleine bedrijven en openbare instellingen. Het is dus de plicht van ieder onder ons om al deze afvalstoffen te verminderen. En laten we meteen beginnen.

Dit jaar vindt de Europese week van de afvalvermindering plaats van 17 tot en met 25 november. Bij deze gelegenheid kan iedereen een project indienen: een infostand, een animatie, een opendeurdag, een tentoonstelling, een persbericht, publicatie, workshop, ...  . Zolang het maar de mensen aanmoedigt om minder afval te produceren!

Iedereen kan deelnemen, en inschrijven kan tot 15 oktober via de volgende website:

http://www.ewwr.eu/nl/
.

In 2011 werden in Europa 7035 projecten geïntroduceerd en zo'n 74 in het Brussels. Hoeveel zullen het er in 2012 zijn?

Meer info:

http://www.ewwr.eu/nl/

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020