100.000 Belgen zeggen "nee" tegen kernenergie

Greenpeace en de organisaties van het platform 'Stop and Go' hebben 100.000 handtekeningen verzameld om een einde te maken aan kernenergie. De petitie werd overhandigd aan Elio Di Rupo. Zal de toekomstige regering naar hernieuwbare energie overschakelen?


We schreven een paar weken geleden dat Greenpeace en organisaties van het platform 'Stop and Go' een uitdaging hadden: 100.000 handtekeningen verzamelen tegen kernenergie. Goed nieuws: de doelstelling werd bereikt! Op 21 oktober overhandigde een delegatie de petitie aan formateur Elio Di Rupo.  De organisaties hopen dat deze de regeringsonderhandelaars zal aanmoedigen om naar hernieuwbare energie over te schakelen.

Een eerste stap is dus al genomen. Maar zal onze toekomstige regering wel de juiste beslissingen nemen? De toekomst staat al op de rails. Amper 10 dagen na het ontvangst van de handtekeningen bevestigden de onderhandelaars van de zes partijen die betrokken zijn bij de vorming van een nieuwe federale regering het principe van de kernuitstap in 2015.

Joëlle Herin, vertegenwoordigster van de Greenpeace Energy Campaign, zegt dat België tegen 2050 voor 100 % op hernieuwbare energie kan draaien.

Een recente IPSOS-enquête toont ook aan dat 60 % van de Belgen voor de kernuitstap is. Laten we hopen dat onze toekomstige regering rekening houdt met die mening.

Lees meer over de kernuitstap.

www.greenpeace.org/belgium/nl/nieuws-blogs/nieuws/kernuitstap-gerespecteerd

Lees ook "Arno zingt tegen kernenergie.

nl.vivat.be/cultuur/article.asp?pageid=3257

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020