'Yurt & breakfast': de alternatieve vakantie

We vertelden jullie eerder over de yurt, de nomadentent die al 5000 jaar dienst doet bij de steppevolkeren van Centraal-Azië. Wel, tegenwoordig kan je tijdens je vakantie in een yurt verblijven! Verschillende eigenaars hebben hun yurt omgetoverd tot een bed & breakfast en bieden op deze manier een alternatieve vakantie voor natuurliefhebbers.


Een yurt & breakfast ligt aan de rand van een bos, in de buurt van een meer, in een boomgaard of in een veld omgeven door paarden. Sommigen werken op houtverwarming, anderen leveren energie dankzij zonnepanelen en vaak zijn ze ook uitgerust met droge toiletten. Naast het origineel verblijf bieden de eigenaars ook verscheidene stages en activiteiten. Het kan paardrijden zijn, biokookles, massage, en nog veel meer. Over het algemeen eet je in je yurt lekker eten van biologische oorsprong.
Het concept van yurt & breakfast is dus perfect voor natuurliefhebbers.

Waar kan je ze vinden? Online op www.yourte.com, een Franse verkoper van traditionele Mongoolse yurts. De website biedt yurtverblijven in Frankrijk, Spanje, en in de DOM-TOM's (Franse overzeese departementen en territoria) Op www.groovyyurts.com/en/yurt-breakfast vind je hetzelfde in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Meer info:
Belgen zoeken onderdak in moderne yurt

http://yourte-and-breakfast.blogspot.com

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020