Nog tot 16 november kan je deelnemen aan de ARGUS Fotowedstrijd

De inzendingsperiode van de ARGUS Fotowedstrijd is bijna voorbij. De beelden voor deze wedstrijd, die bestaat sinds 2001 en internationale belangstelling geniet, kunnen nog tot 16 november ingestuurd worden. De foto’s moeten gaan over natuur, landschap én milieu. Niet alleen de schoonheid van de natuur, maar ook de manier waarop de mens ermee omgaat, krijgt aandacht. Er zijn verschillende categorieën, en er is ook een aparte wedstrijd (met speciale categorieën) voor jongeren van 13 tot en met 25 jaar.


Jaarlijks nemen gemiddeld 1500 fotografen deel en dingen gemiddeld 10.000 beelden naar de gunst van de vakjury. Dit jaar zijn er tien categorieën, met naast ‘Babydiertjes’ en ‘Onderwaterwereld’ onder meer ook ‘Wateroverlast in Vlaanderen’, ‘Lucht en verkeer’ en ‘Water, vitaal voor een gezonde planeet’.

De wedstrijd voert ethiek hoog in het vaandel. Dit betekent dat ingezonden opnamen van planten en dieren worden gemaakt met respect voor het onderwerp; het welzijn van de gefotografeerde dieren moet voorop staan, de locatie van de opname mag niet beschadigd worden omwille van de opname, … . Indien de jury vermoedt dat deze ethiek niet is gevolgd, wordt de fotograaf uitgesloten.

Half maart 2013 worden de prijzen uitgereikt in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. De winnaar over de categorieën heen ontvangt 1250 euro, en voor de beste foto per categorie is er telkens 650 euro weggelegd. Er is ook een publieksprijs: van 14 december tot en met 28 februari kunnen de bezoekers van

www.argusfotowedstrijd.be
stemmen op de finalebeelden per categorie. De winnaar ontvangt een compacte Leica-camera.

De vzw ARGUS is het milieupunt van KBC en Cera, dat met haar initiatieven wil bijdragen tot een milieuvriendelijker en duurzamer samenleving.
 

Melody De Visscher

 

© Vivat.be 2020