Gouden Baksteen voor Centrum Duurzaam Bouwen

Eind januari reikte de Bouwunie, de unie van kmo-bedrijven en zelfstandige ondernemers uit de bouwsector, z’n jaarlijkse Gouden Baksteen uit. Laureaat in de Zuiderkroon in Antwerpen was dit jaar niet een politieke persoonlijkheid, maar wel de vzw Centrum Duurzaam Bouwen, actief sinds 2002 en het eerste provinciaal informatie- en coördinatiecentrum voor duurzaam bouwen en verbouwen in Vlaanderen (dat ondertussen ook in de andere provincies navolging kreeg).


CeDuBo werkt vanuit Heusden-Zolder en wil het duurzaam bouwen op grote schaal promoten en in praktijk brengen. De hoofdtaak bestaat erin om niet alleen een breed publiek op een onafhankelijke manier te sensibiliseren en te informeren over duurzaam bouwen en energievriendelijk wonen, maar ook om steun en advies te verlenen aan bedrijven en overheidsinstanties. CeDuBo heeft ook een ruim aanbod voor het onderwijs.

De Gouden Baksteen bekroont elk jaar een verdienstelijke, meestal politieke, persoonlijkheid omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector. “Concrete inspanningen op een positieve manier waarderen” is de filosofie achter het gebeuren.

Wil je meer weten over CeDuBo, surf dan naar hun website

www.centrumduurzaambouwen.be
.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020