Doe mee met de Energiejacht van de Bond Beter Leefmilieu

Sinds 1 december kan je met de Bond Beter Leefmilieu weer jagen op energie. Met de campagne Energiejacht daagt de BBL iedereen uit om in vier maanden tijd zoveel mogelijk energie te besparen. Dit aan de hand van concrete tips die de deelnemers meekrijgen via de campagnesite.


Er kan individueel gejaagd worden, of in groep. Elke groep krijgt de hulp van een energiemeester, die een gratis opleiding genoten heeft. Via de handige tool op de site krijgen de deelnemers een direct zicht op hun energieverbruik. Met de waaier aan vuistregels en energietips die de energiemeester meegeeft, leren de deelnemers bewuster omgaan met energie. Via het toepassen van deze tips kunnen energievreters de kop ingedrukt worden en kan veel energie bespaard worden. En dat zal ook duidelijk worden op de energiefactuur. Vorig jaar behaalden de deelnemers een besparing van gemiddeld 8,65 %.

Deelnemen kan nog altijd. Daarvoor moet je je eerst registreren op de website

www.energyneighbourhoods.eu
. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, kun je beginnen met het invoeren van je meterstanden. Om een goed zicht te krijgen op je energieverbruik - en het nut van de tips - vul je best wekelijks je meterstanden van gas- en/of elektriciteitsmeter in. Zorg dat je je energieafrekening van vorig jaar bij de hand hebt. Die is nodig om je effectieve energiebesparing te kunnen berekenen.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020