Zingen voor het klimaat!

Op 28 november 2010, de dag voor de VN-klimaatconferentie van start gaat in Cancun (Mexico), wil de Klimaatcoalitie de politieke leiders van ons land wakker schudden. Of liever... zingen.
 


Eén dag voor het begin van de klimaattop in Mexico wil De Klimaatcoalitie, die meer dan 1 miljoen leden telt over heel België (!), met zoveel mogelijk mensen uit heel Europa zingen voor het klimaat.
Omdat ons land Europees voorzitter is, zullen de Belgische politici tijdens deze top de Europese delegatie moeten leiden. De Klimaatcoalitie wil hen dan ook op hun verantwoordelijkheid wijzen en stelde alvast een eisenbundel samen waarvan ze verwacht dat de leiders deze zullen meenemen naar de onderhandelingstafel.

Het evenement begint om 14u in Brussel aan het Noordstation. De deelnemers zullen verwelkomd worden door Murgadil, een kleurrijke en muzikale bende die meteen de toon zal zetten. Wanneer iedereen opgewarmd is, gaat het richting Kunstberg onder begeleiding van enkele fanfares. In het hart van de optocht zullen enkele koren de mensen al aanzetten om mee te zingen. Wanneer het volk omstreeks 15u aankomt op de Kunstberg is het de beurt aan Murgafanfare Agrum, die voor exotische sferen zal zorgen.

Na het dansen is het tijd om te zingen! Vuile Mong (bekend van zijn Vieze Gasten) en een nog te bepalen Franstalige presentator zullen het klimaatlied aan alle deelnemers aanleren. ‘Hey You’, een herwerking van ‘Hey Jude’ van The Beatles, zal over heel Brussel te horen zijn. Het evenement sluit af met videofragmenten van Friends of the Earth die getuigenissen tonen van klimaatslachtoffers uit België en heel Europa

Vorig jaar, te midden van de hoog opgelopen verwachtingen rond de VN-klimaatconferentie van Kopenhagen, slaagde de Klimaatcoalitie erin om 15.000 mensen samen te brengen in Brussel en om meer dan 10.000 mensen op het strand van Oostende te doen dansen voor het klimaat.

© Vivat.be 2020