Workshops Cradle to Cradle

In samenwerking met hoogleraar dr. Michael Braungart, de grondlegger van Cradle to Cradle, organiseert het Cradle to Cradle Platform (C2C Platvorm) dit najaar nieuwe workshops om concreet met Cradle to Cradle aan de slag te gaan.


Het C2C Platform helpt bedrijven en overheden om Cradle to Cradle op hun producten en ruimtelijke ontwikkelingsprojecten toe te passen. Het is een ideaal medium om bij te leren en ervaringen uit te wisselen. Het C2C Platform is een initiatief van het strategisch MVO-adviesbureau Sustenuto en wordt gesteund door de Federale overheid.

Cradle to Cradle werd ontwikkeld door de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect en ontwerper William McDonough. Hun boek Cradle to Cradle beschrijft de evolutie van de huidige industriële maatschappij die ‘neemt, maakt en vervuilt’ naar een wereld zonder afval. In die afvalloze wereld staat natuurlijke energie centraal. Braungart en McDonough willen mens en natuur in evenwicht brengen met de natuur als inspiratiebron.

Meer informatie over

Cradle to Cradle en de workshops
op de website van het
C2C Platform


bron: MVO Vlaanderen

© Vivat.be 2020