Winterpret in Brussel

Elke winter slaat het hart van Brussel op het ritme van Winterpret. Een feeëriek decor, een prachtige Kerstmarkt, een verlicht reuzenrad, draaimolens, straatanimaties en natuurlijk de befaamde ijsbaan. Brussel heet u hartelijk welkom van 26 november tot 2 januari!


De Engelse touroperators riepen de Brusselse kerstmarkt uit tot de 'Origineelste van Europa’. Hij telt dan ook 240 chalets langs een parcours van de Beurs naar het Sint-Katelijneplein, en de Vismarkt. Ze etaleren er kerstartikelen, ambachtelijke producten en gastronomische lekkernijen. Licht, een belangrijk gegeven in de kerstsfeer, is alomtegenwoordig langsheen het anderhalve kilometer lange parcours.

De Grote Markt hult zich in een sfeer van licht en magie, met de traditionele kerstboom en een prachtige kerststal. Muziek gecombineerd met een lichtshow maakt van het hart van België een unieke plaats tijdens deze kerstperiode.

Wie de ijsschaatsen wil aanbinden kan dit doen in de oude haven met een ijspiste van maar liefst 60 meter lang. Daar staat ook het reuzenrad: 48 meter hoog en 18.000 lampen biedt een schitterend uitzicht over de kersthappening en de stad.

www.winterpret.be

© Vivat.be 2020