Vakantiesalon

Op donderdag 3 februari 2011 opent het Vakantiesalon 2011 in Brussels Expo. In vier paleizen nemen meer dan 700 standhouders de bezoeker mee op ontdekkingreis naar onbekende verre oorden of naar mooie plekjes dichtbij, met avontuurlijke reisformules en nieuwe citytripbestemmingen.


Van 3 tot en met 7 februari opent het 53e Vakantiesalon zijn deuren aan de Heizel. De editie 2011 werd opgebouwd rond zes thematische villages verdeeld in paleizen 4, 5, 6 en 7.

Paleis 4 staat helemaal in het teken van Frankrijk, nog altijd de belangrijkste toeristische bestemming voor België. Gastregio van deze editie is de Bourgognestreek.

Paleis 5 is voorbehouden voor de Europese bestemmingen, met Servië en de Donauregio in de hoofdrol. Belgrado en Novi Sad (Servië) zijn steeds aantrekkelijker als citytripbestemming voor hun cultureel en natuurlijk erfgoed. Vanaf dit jaar kan er immers lowcost naar Servië gevlogen worden. De prijsvechter Wizzair heeft aangegeven vanaf april 2011 rechtstreeks van Eindhoven op Belgrado te vliegen, en is hiermee de eerste lowcostcarrier naar Servië vanuit de Benelux.
In Scandinavië is de belangrijke trend IJsland. Door de aswolk werd de aandacht opnieuw op het land gevestigd en blijkbaar wilt iedereen ernaartoe!

In Paleis 6 vindt de bezoeker het Holiday Forum terug. Daar worden verschillende specialisten, waaronder de ervaringsdeskundigen aan het woord gelaten. Het paleis is ook de bestemming voor diegenen die graag dichtbij op vakantie gaan. Je krijgt er immers informatie over ons land (Wallonië, Brussel en Vlaanderen) maar ook Luxemburg en Nederland.

En wat vind je in Paleis 7? Daar worden ten slotte de verre bestemmingen ondergebracht. De Caribbean Village staat voor niet minder dan 34 landen, waaronder de Dominicaanse Republiek, Aruba, Curaçao, Jamaica, Cuba, Belize, de Bahama’s, Martinique en Guadeloupe. De regio zag de opening van een vijftiental nieuwe hotels en resorts, zoals het memorabele Sandals Grande St Lucian Spa and Beach Resort in Saint Lucia. Dit telt ook 26 suites op het azuurblauwe water, met een glazen bodem, alfrescodouches en hangmatten.

In hetzelfde paleis vind je ook het Asian Village, dat Taiwan, India, China, Thailand en Maleisië groepeert en alle cruise-exposanten. Partners als MSC Cruises, Costa Cruises, Cruise Connection en Holland America Line stellen daar hun aanbod voor 2011 voor. Ten slotte heb je nog het Adventure Village en z'n informatie over avontuurlijk reizen met 4x4, trekking- of duikvakanties.

Foto : Neckermann

© Vivat.be 2020