Oostenrijk, een vaste klant op het vakantiesalon

Ver, exotisch en avontuurlijk: dat lijken nu al enkele jaren de belangrijkste trends te zijn in de reiswereld. Maar er zijn ook vaste waarden op het vakantiesalon, landen die al jarenlang een trouwe aanhang kennen in ons land en zelfs vereerd worden met fanclubs. De Antwerpse vereniging Austria Freunde brengt al sinds 1976 mensen bij elkaar die hun hart verloren hebben in Oostenrijk.


Austria Freunde werd bijna 30 jaar geleden opgericht door een groep mensen die verknocht waren aan de muziek, de Stimmung en de Gemütlichkeit van Oostenrijk, hun favoriete vakantieland. Sommigen gingen al twintig, dertig jaar naar hetzelfde dorpje in de bergen en hadden het ook thuis gezellig gemaakt in de typisch Oostenrijkse stijl.

De vereniging heeft door de jaren heen tal van concerten, feestavonden, reizen (naar Oostenrijk uiteraard) en wandeltochten ingericht maar staat toch vooral bekend als de organisator van het jaarlijkse Austria Festival, drie dagen van muziek, dans, fmode, folklore en specialiteiten, gecombineerd met een unieke Oostenrijkse vakantiebeurs. Waar u dus uitsluitend stands vindt van Oostenrijkse origine.

Het Austria Festival vindt plaats in de gezellige zalen Alpheusdal te Berchem, die voor de gelegenheid smaakvol gedecoreerd worden.

Waarom u dit nu al moet weten? De twee Heimatavonden van het Austrua Festival zijn vaak al op voorhand uitverkocht. Snel kaarten bestellen dus als u erbij wilt zijn. En naar Vivat blijven surfen, want hier kunt u binnenkort ook gratis tickets winnen.

Het 20ste Austria Festival vindt plaats van 22 t/m 24 april 2005 in Zalen Alpheusdal, Filip Williotstraat 22 te 2600 Berchem-Antwerpen. 

Programma

Vrijdag 22 april 2005, van 18 uur tot 1 uur
Het 20ste Austria Festival opent zijn deuren, gevolgd door optreden van het wereldbekende ‘Auner Alpenspektakel met zangeres Manuela’ uit Westendorf (Tirol) in zaal 1 en een onvervalste ‘Kärtner Heimatabend’ door de ‘Volkstansgruppe en Volksmusik Berg im Drautal’ (Kärnten) in zaal 2.

Tegelijk presenteren 30 informatiestanden uit Oberösterreich, Salzburg, Steiermark, Tirol, Kärnten en Süd Tirol toerisme, Schnaps en gastronomie uit hun contreien.

Leden- en voorverkoopprijs:
In zaal 1: 12,50 €, aan de kassa 15,00 €. In zaal 2: 7,50 €, aan de kassa 10,00 €.

Zaterdag 23 april 2005, van 14 uur tot 18 uur
Doorlopende muzikale Vakantiebeurs Oostenrijk - In zaal Apollo Weense muziek gebracht door Walter van der Smissen.

Algemene inkomprijs voor deze namidddag slechts 2,50 €, kinderen tot 12 jaar gratis.

Zaterdag 23 april 2005, van 19 uur tot 2 uur
‘Ein Fest mit guten Freunden’, muziek en amusement door ‘Bartl Gensbichler und seine Skilehrermusi’, Saalbach (Salzburg) in zaal 1 en een onvervalste ‘Kärtner Heimatabend’ door de ‘Volkstansgruppe en Volksmusik Berg im Drautal’ (Kärnten) in zaal 2.

De 30 informatiestandsd staan andermaal klaar om u begroeten. Verschillende Oostenrijkse gasten zorgen voor extra ‘Stimmung und Gemütlichkeit’.

Leden- en voorverkoopprijs:
In zaal 1: 12,50 €, aan de kassa 15,00 €. In zaal 2: 7,50 €, aan de kassa 10,00 €.
Let op, vrijdag- zaterdagavondvoorstelling: gereserveerde plaatsen.

Zondag 24 april 2005, van 10 uur tot 16 uur
Vakantiebeurs Oostenrijk en Familie Frühschoppen, Festival Ausklang… .
Met in zaal Zeus ‘Bartl Gensbichler und seine Skilehrermusi’ en in zaal Apollo ‘die Alpen Spatzen’

Algemene inkomprijs 2,50 €, kinderen tot 12 jaar gratis.
Weekendkaart: 25,00 €.
Deze kaart geeft toegang tot vrijdagavond, zaterdagnamiddag, zaterdagavond en zondag heel de dag.
Bestellen en reserveren d.m.v. het bestelformulier in de folder, of
telefonisch op het nr.: 03-440 88 36, fax: 03-440 85 68, via e-mail:

info@austriafreunde.be
.

Austria Freunde
Vakantiesalon

© Vivat.be 2020