Het Salon van Voedingsmiddelen en Huishoudartikelen

Het Voedingssalon, dat georganiseerd wordt in Brussels Expo, is een jaarlijks evenement dat duizenden gezinnen met ongeduld tegemoet zien. In het mooie kader van de paleizen van Brussels Expo presenteren meer dan 400 exposanten hun huishoudartikelen en laten geïnteresseerde consumenten proeven en de smaak ontdekken van hun producten.


Het is elk jaar een echte belevenis voor alle zintuigen. Deze 74ste editie heeft enkele fascinerende nieuwigheden in petto. De "Quality Corner" is een speciale zone voorbehouden aan kwaliteitsproducten uit de voedingssector. Hier vindt de fijnproever speciale bieren, fijn suikergoed, ganzenlever, oesters en kwaliteitswijnen. Twee regio's in het bijzonder, namelijk Umbrië en Corsica, zullen hun streekproducten op een aantrekkelijke manier voorstellen op deze stand.

In deze Quality Corner zal je ook het "Degustatietheater" terugvinden, een vernieuwend concept waar de "Meesterkoks van België" en de hotelscholen in rechtstreeks contact met het publiek hun culinaire kunsten zullen vertonen met als rode draad "Koken met Belgisch bier".

Een originele stand zal gewijd zijn aan waters uit de hele wereld. De bezoeker zal hier de wereld van het mineraalwater kunnen ontdekken. Hij zal tevens flessen in alle mogelijke vormen en kleuren, van allerlei origine en gevuld met verbluffend smakende waters leren kennen.

Dit Voedingssalon is ook een uitnodiging om te reizen door de aanwezigheid van artiesten, ambachtslui of voedingsproducten uit danig gevarieerde landen als Egypte, de Arabische Emiraten, India en Pakistan, Vietnam, Peru, Marokko en Tunesië, Senegal en Kenia,...

Ter voorbereiding van het volgende Voedingssalon zal een ludieke fotowedstrijd georganiseerd worden. Elk koppel en elk gezin zal kunnen poseren voor een foto in Paleis 5. Deze fotocollectie zal beschikbaar gemaakt worden op de website van het Voedingssalon en de winnaars van de wedstrijd zullen figureren op de affiche van het 75ste Voedingssalon!

Praktische Informatie

74ste Salon van Voedingsmiddelen en Huishoudartikelen

Brussels Expo - Heizel (Paleizen 3, 4, 5 en 8)
Van zaterdag 4 tot zondag 19 oktober, telkens van 10 tot 18u.
Toegangsprijs : 5 euro (volwassenen, kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene), 2,50 euro (groepen van minstens 10 personen), gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en enkel tijdens de week voor leerlingen begeleid door leraars.

Inlichtingen : Info Line : 070 22 50 34 - fax : 02 474 82 83

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen verleent speciale voorwaarden aan de reizigers die zich naar Brussel begeven om het Salon van Voedingsmiddelen en Huishoudartikelen te bezoeken, door een gecombineerd biljet, "B-Dagtrips. Vraag ernaar bij de aankoop van uw biljet (info :

www.b-dagtrips.be
).

© Vivat.be 2020