Het 2e kunst- en antieksalon

Antiekliefhebbers kunnen in oktober voor de tweede keer naar Waregem afzakken om te genieten van een topaanbod aan kunst- en antiekvoorwerpen, verzorgd door de Koninklijke Gilde van Vlaamse Antiquairs.

 


Na het succes van de vorige editie was het niet meer dan logisch dat er dit jaar een vervolg zou komen. Meer dan zeventig exposanten uit binnen- en buitenland zullen uitpakken met het mooiste uit hun collecties. Schilderijen en etsen, meubeltjes, antieke juwelen, keramiek en porselein, papierwerk, art nouveau en art deco voorwerpen...de kunstminnaar kan zich de ogen uitkijken.   

                

Hoewel de meeste exposanten uit de regio komen zijn er ook handelaars uit Duitsland, Nederland en Frankrijk, die de bezoeker vanzelfsprekend zullen trakteren op enkele prachtstukken.  Een topper wordt ook de groepsstand van de Koninklijke Gilde van Vlaamse Antiquairs, een beroepsvereniging die het kruim uit de Vlaamse antiekwereld tot zijn leden mag rekenen. Deze vereniging, die al bestaat sinds 1922, is ook de inrichter van dit kunst- en antieksalon.

Als extraatje voor het publiek is er, naast de expo, ook een expertisedag voorzien. De bezoeker kan dan maximaal twee stukken meebrengen en deze laten schatten door kunstexperts in verschillende disciplines. Deze experts zijn lid van de Arts&Antiques Experts International Association.

Tegen betaling kunt u na de schatting ook een certificaat laten uitschrijven, indien u dit wenst. De expertisedag heeft plaats op vrijdag 9 oktober van 11 tot 19 uur, en het schatten van twee objecten is in de prijs van uw toegangsticket inbegrepen.
Eten en drinken kan in stijl bij de lokale catering service of aan de champagnebar. 

Kunst- en Antieksalon - Waregem Expo - Zuiderlaan 20 - 8970 Waregem (Van 9 t.e.m. 12 oktober 2009)

Vrijdag 9 oktober van 11u tot 20u
Zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 oktober telkens van 11u tot 18u
Normale prijs:
Volwassenen: € 10
Kinderen (<12 jaar): gratis
Ladies' day (maandag): gratis voor dames
Expertisedag (vrijdag): De aankoop van een toegangsticket geeft recht op expertise.

Ellen Wielandt

© Vivat.be 2020