Ecologisch Filmfestival in Gent

Van 5 tot en met 10 november 2011 vindt in De Centrale de derde editie van De Groene Loper plaats, het Gents Ecologisch Filmfestival.  Je krijgt er 'Inside Job', 'Plastic planet' of 'Smakelijk Eten' te zien en nog een resem andere films of documentaires met een sociale of ecologische insteek.


De Groene Loper? Zes avonden waar je kan genieten van films of documentaires met een sociale of ecologische insteek.

Het Ecologisch Filmfestival opent met 'Turquaze', een liefdesverhaal over een Turkse jongen en een Vlaams meisje. De opening wordt gevierd met een muzikale receptie.

Elke dag wordt op een ander thema ingezoomd. Op zondag krijg je bijvoorbeeld de film 'Inside Job' te zien, waarin het gaat over de economische crisis in het noorden en de zware gevolgen hiervan in het zuiden. Op maandag toont de documentaire 'Plastic planet' hoe plastiek onze planeet bedreigt. Er volgt nog 'Duurzaam op Papier', een documentaire over de zin en onzin van duurzame labels, en 'Smakelijk Eten' die het natuurlijk over voedsel heeft.

Voor elke thema krijgt het filmfestival telkens hulp van een andere organisatie.
In totaal nemen er meer dan twintig deel aan de Groene Loper, zoals Transitie Gent, Netwerk Vlaanderen, Natuurpunt en EVA.

Het Gents Ecologisch Filmfestival wordt georganiseerd door het Gents Milieufront, ACV Gent-Eeklo en De Centrale.

De laatste dag wordt gevierd met een fuif.

www.groeneloper.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020