Ecobouwers Opendeur was een succes

Op 6, 7, 13 en 14 november openden 133 lage-energiewoningen en passiefhuizen hun deuren voor de campagne Ecobouwers Opendeur. Deze dertiende editie was alweer een groot succes!
 


Meer dan 3000 kandidaat-bouwers en -verbouwers bezochten huiseigenaars die energievriendelijk (ver)bouwden. Dat was 28 % meer dan verleden jaar! Voor Benjamin Clarysse van organisator Bond Beter Leefmilieu is het een duidelijk teken dat energiezuinig en duurzaam bouwen mensen aanspreekt. 
In totaal waren er 3 huizen te bezoeken, waarbij gecertificeerde passiefwoningen, woningen gebouwd volgens passiefhuisprincipes, bio-ecologische huizen en strobalenwoningen.

Opvallend is de grote deelname van woningen in het Brussels Gewest. Veertien Brusselse laureaten van de wedstrijd ‘Voorbeeldgebouwen’ van het Brussels Gewest waren te bezichtigen. Er waren ook een aantal kantoren en andere tertiaire gebouwen te zien.

Deelnemers konden daarnaast ook deelnemen aan 16 begeleide themabezoeken en workshops.

"Dat milieuvriendelijk bouwen in de lift zit, merken we niet enkel tijdens deze campagneweek. Het hele jaar door informeert Bond Beter Leefmilieu kandidaat-bouwers en -verbouwers op de website

www.ecobouwers.be
. Vooral het forum is populair. Maandelijks hebben we zo’n 190.000 bezoekers op de website", zegt Benjamin Clarysse

© Vivat.be 2020