Duurzaam wonen in de kijker op Architectuur- en Bouwdag Boekenbeurs

Zondag 4 november is het Architectuur- en Bouwdag op de Boekenbeurs in Antwerpen. Naast tal van andere aspecten van architectuur en (ver)bouwen wordt ook ruim aandacht geschonken aan duurzaam wonen.


Om 14u00 is er in de Groene Zaal de lezing ‘Goed en betaalbaar wonen, het kan!’ van Vlaams parlementslid Mieke Vogels. De politica van Groen, die dit jaar het boek ‘Het nieuwe wonen’ schreef, reikt oplossingen aan om gezinnen aan compacte, goede én betaalbare woningen te helpen. Een nieuw woonbeleid is volgens haar hoogst noodzakelijk, want huizen worden steeds duurder en wachtlijsten voor sociale woningen steeds langer.

Aansluitend in de Groene Zaal, om 15u00, is er een gesprek over duurzaam en bio-ecologisch bouwen in de praktijk. Kamp C (Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen) en VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) bundelen de krachten om uit te leggen wat deze termen in de praktijk betekenen. Aansluitend lichten twee architecten een concrete case toe van een duurzame en bio-ecologische woning.

De Boekenbeurs vindt plaats in de Antwerp Expo (Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen). Alle info vind je op

www.boekenbeurs.be
.

Melody De Visscher
 
 
 

© Vivat.be 2020