De Week van het Bos 2011

Van 9 tot en met 16 oktober is het de Week van het Bos. De slogan van 2011 is ‘Bos zonder grenzen’. Tijdens deze week wordt een 300-tal activiteiten rond dit thema georganiseerd. Alle informatie vind je op www.weekvanhetbos.be


De Week van het Bos ging op zondag 9 oktober van start met een feestelijke opening.
Het evenement maakt deel uit van het Internationaal Jaar van de Bossen. De bedoeling is het bos in de kijker te zetten, overal ter wereld en voor alle lagen van de bevolking. België doet mee en heeft voor de volgende slogan gekozen: ‘Bos zonder grenzen’.
Tot en met 16 oktober wordt er een 300-tal activiteiten georganiseerd. Op 16 oktober kan je in Antwerpen bijvoorbeeld op zoek gaan naar relicten van een bos op de linkeroever van de Struisbeek en het ontwikkelend bos op de rechteroever bezoeken. In Oost-Vlaanderen is er op 15 oktober een Nacht van de Duisternis gepland met een wandeling in de omgeving van het Donkmeer in Berlare.
Het volledige programma vind je op de website of op deze link.

http://vbv.be/weekvanhetbos/bezoeker.php/2/programma

De Week van het Bos wordt gehouden door Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) in samenwerking met Natuurpunt.

Meer informatie op

www.weekvanhetbos.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020