De 45ste editie van Batibouw

De jaarlijkse hoogmis van de bouwsector vindt in 2004 plaats van 28 februari tot 7 maart. Het is algemeen geweten dat de Belg een baksteen in zijn maag heeft en veel belang hecht aan zijn woning. Uit cijfers blijkt dat vooral het renoveren van woningen en de bouw van flats momenteel in de lift zitten. Bouwlustigen kunnen dus weer hun hartje ophalen en hun gading vinden in de Brusselse Heizelpaleizen.


De Heizel stelt opnieuw 12 paleizen, de patio en de Prinses Astridhall ter beschikking van het publiek en de exposanten. De organisatoren hebben aan alles gedacht om het grote publiek te lokken : gratis opvang voor kinderen vanaf 2 jaar (de opvang gebeurt in de Hall Prinses Astrid), informatie over premies van de verschillende overheden, restaurants en bars om even te bekomen,... Een twintigtal interactieve zuilen zullen je bijstaan in je zoektocht doorheen de paleizen van de Heizel. Handig wanneer je op zoek bent naar een bepaald product of een bepaalde exposant. Je kunt er ook een plan afdrukken van de paleizen, met de plaatsaanduiding van de exposanten die je zoekt. Ook op de website van Batibouw kan je trouwens een

plan
raadplegen. Verder is er aan de ingang ook een gedrukte catalogus te verkrijgen, maar deze kost wel 2,5 euro.

Nieuwe technologieën zijn prominent aanwezig. Paleis 10 is vooral voer voor echte knutselaars : een doe-het-zelfpaleis met demonstraties om de gegadigden te overtuigen. In paleis 3 stap je in de wereld van de binnenhuisinrichting en paleis 1 richt zich dan weer op werken buitenshuis. De vloer van de verschillende paleizen werd in verschillende kleuren gedecoreerd om de oriëntatie te bevorderen.

Daarnaast herbergt Batibouw ook steeds een aantal parcours. Zo is er een speciaal "Nieuwighedenparcours" waar bepaalde innoverende producten worden voorgesteld, die geselecteerd werden door een gespecialiseerde jury. De geselecteerde producten zijn trouwens gelabeld, waardoor je ze makkelijk zal herkennen. Er zijn twee categorieën nieuwigheden : design en technologie. De bezoeker kan zo een speciaal circuit volgen waar vooruitgang, verbetering en creatie in de bouw centraal staan. Een plan van dit parcours is gratis verkrijgbaar aan de ingang.

Daarnaast beschikt het salon ook over een "Milieuparcours", waarbij milieuvriendelijke producten en technieken centraal staan : recycleerbare producten, gerecycleerde producten,
originele technieken in de strijd tegen vervuiling, bodemsanering, verwerking en afvoer van speciale afvalstoffen, energie- of waterbesparende processen en/of materialen,... De exposanten die dergelijke milieuvriendelijke producten en/of technieken aanbieden krijgen eveneens een label (in de vorm van een oog). Een plan van dit "Milieuparcours" is verkrijgbaar aan alle toegangen van Batibouw.

Praktische informatie

Batibouw
Brussels Expo (Heizel)
Van zaterdag 28 februari tot zondag 7 maart 2004
Dagelijks open van 10u tot 18u30
Nocturne tot 21u op vrijdag 5 maart 2004

Toegangsprijs groot publiek : 9 euro
De NMBS biedt gecombineerde biljetten aan (trein-metro-expo).

Meer info op

www.batibouw.be

Paul Willems

© Vivat.be 2020