Batibouw 2012

De 53ste editie van BATIBOUW gaat van start ! Van donderdag 1 maart tot en met zondag 11 maart presenteren duizend exposanten de meest innovatieve producten in de bouw- en verbouwsector. Dit jaar draait het salon rond drie hoofdthema's: groene opportuniteiten, de keuken en natuurlijke materialen.


Van donderdag 1 maart tot zondag 11 maart 2012 openen de paleizen van Brussels Expo hun deuren voor Batibouw, het grootste salon van de bouw- en verbouwsector in België. De eerste dagen zijn voorbehouden aan professionals, en vanaf 3 maart kan ook het grote publiek het salon binnenspringen.

Zoals elk jaar presenteert Batibouw de meest innovatieve producten van de bouw- en verbouwsector. Voor 2012 hebben de organisatoren voor drie hoofdthema's gekozen.

Het eerste heeft als naam ‘de groene opportuniteiten'. Batibouw toont aan dat milieuvriendelijk bouwen of verbouwen beter is voor onze portemonnee en de economie in het algemeen. 

Een ander thema dat dit jaar benadrukt wordt, is de 'keuken'. Het salon biedt meubels en accessoires om thuis te koken, bijna zoals een professionele chef-kok. Het derde thema is 'Back to Basics', in andere woorden natuurlijke materialen. Hout, klei en steen worden inderdaad meer en meer gebruikt voor zowel de ruwbouw als voor de voltooiing.

Zoals altijd worden tal van evenementen, seminaries en persconferenties georganiseerd. Minister Nollet geeft een lezing op zaterdag 3 maart en op woensdag 7 maart worden de prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt.

Ten slotte heeft Batibouw dit jaar zelf ook duurzaam gedacht. Alle brochures die bij elke stand worden uitgedeeld zijn digitaal beschikbaar op

www.batibouw.com
. Via de site kan je je tickets ook online kopen en op deze manier de files vermijden. Je vindt er ook een programma met alle activiteiten en evenementen.

Batibouw
Brussels Expo
Belgiëplein 1
1020 Brussel

Open van zaterdag 3 maart tot en met zondag 11 maart 2012 van 10 tot 18u30.
Open op donderdag 8 maart van 10u tot 23u.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020