86ste European Motors Show Brussels a.k.a. het Autosalon

Het Internationale Autosalon van Brussel heeft een nieuwe naam en staat dit jaar in het teken van milieuvriendelijke wagens. Alsof de consument zich daar ook maar iets van zou aantrekken, zeker niet in België.


Elf paleizen, 144.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, 300 exposanten, 250.000 bezoekers: weinig salons doen beter in Europa. Maar hebben al die mensen ook een boodschap aan de groene filosofie die in 2008 centraal staat?

Crossers klagen dat ze nergens meer mogen rijden, het luchtruim wordt almaar voller, de geluidsoverlast almaar groter. De 4x4 of SUV wordt al uit verschillende grote stadscentra geweert. Verbruikt veel, vervuilt veel en zou een bedreiging zijn voor de zwakke weggebruiker. Niet dat de steile opmars van de 4x4 daardoor gestuit zou worden. Ook op het Autosalon zullen de verschillende modellen weer talloze bezoekers weten te verleiden. Het milieu kan blijkbaar wel even wachten.

En dat geldt ook voor de

diesels
. Geen haan die ernaar kraait maar in België blijft iedereen lustig diesel rijden 'omdat het goedkoper' is. Onderzoek heeft intussen uitgewezen dat dat pas geldt als je meer dan 30.000 km per jaar rijdt maar zo ver denken de meeste mensen in dit land nu eenmaal niet.

Praktisch

Brussels Expo (Heizel)

Website Autosalon

De European Motors Show Brussels ('het Autosalon') is geopend voor het publiek van donderdag 17 tot zondag 27 januari, 10u tot 20u. Nocturne (tot 22u) op donderdag 18 januari, 21 en 24 januari. VIP-avond op vrijdag 14 januari van 16u tot 24u.

© Vivat.be 2020