Projectoproep voor collectieve moestuinen

Droom je ervan je eigen groenten en fruit te kweken? Leefmilieu Brussel helpt je om aan de slag te gaan. Zoek een vruchtbaar stukje grond en een groep gemotiveerde tuiniers, en je krijgt misschien een bijbehorende financiering. Elk goedgekeurd project kan rekenen op financiële steun ter waarde van 2000 euro!


Ben je van plan om in 2012 gezonder te eten? Houd je van tuinieren? Dan is de projectoproep van Leefmilieu Brussel misschien wel iets voor jou. Het Brussels Instituut voor Milieubeheer geeft een financieel steuntje in de rug aan iedereen die een collectieve moestuin creëert.
Wat moet je precies doen? Een open veld vinden en enkele buren die graag tuinieren en geneigd zijn om in de moestuin te werken. Wordt je project aanvaard, dan maak je kans op begeleiding en financiële steun!

De begeleiding door de vzw 'Le Début des haricots' zal vooral gebaseerd zijn op regelmatige bijeenkomsten, bezoeken aan de moestuin of praktische workshops met de tuiniers op het terrein. En de financiële steun? Deze kan tot 2000 euro oplopen. Het bedrag kan gebruikt worden voor de aankoop van materiaal, zaaigoed, tuinhuisjes, potgrond, maar ook het opzetten van kweekbakken, het recycleren van regenwater, het uitbouwen van een waterpoel, enzovoort.

En waarom zou je dat doen? Omdat een collectieve moestuin opstarten verschillende voordelen heeft. Eerst en vooral is het een manier om het hele jaar door gezond en lokaal te eten. Het is natuurlijk ook milieuvriendelijk en economisch. Tot slot is het een uitstekende manier om je buren te leren kennen.

Naast groenten en fruit kan je natuurlijk ook kruiden en zelfs bloemen kweken. Creativiteit wordt ten zeerste aangemoedigd!

Geïnteresseerd? Het kandidatuursdossier, naar behoren ingevuld en ondertekend, dient ten laatste op 27 februari voor 16u worden ingediend.

Meer info:

www.leefmilieubrussel.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020