De Vlaamse havendag

Op zaterdag 25 juni openen de Vlaamse havens hun deuren. De havens van Gent, Zeebrugge, Antwerpen en Oostende hebben voor een origineel programma gezorgd dat groot en klein zal verrassen.


Na de succesvolle eerste Havendag in 2008 organiseert de Vlaamse Overheid in samenwerking met de havenbedrijven van Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge voor de tweede keer een grote opendeurdag.

Op zaterdag 25 juni geven de vier Vlaamse havens al hun geheimen prijs.

Als je denkt dat je in de haven enkel stoere dokwerkers en zeebonken aantreft, dan zal aangenaam verrast zijn. Op de Havendag krijg je te zien wie er werkelijk werkt, leeft en woont. Het motto van de Havendag is dan ook 'Verruim je kijk op de haven'. De activiteiten gaan rond vijf thema's: werken, wonen en leven, infrastructuur en ruimte, duurzaamheid en groen, en veiligheid in de haven.

Elke haven koos voor een specifiek en verrassend programma. In de haven van Oostende maak je kennis met windmolens, boeiencheckers, de MRCC-verkeerstoren en alles wat belangrijk is voor een ‘energy port’. De haven van Antwerpen kan je per fiets bezoeken. In Zeebrugge zal jeugdtekenaar Klaas Verplancke uitleggen hoe de containers, kranen en schepen hem inspireerden voor zijn boek ‘Mee met de Zee’. In de haven van Gent ontdek je 'wonen & werken'. Je kan ook heel wat familiebedrijven bezoeken. En er is natuurlijk nog veel meer!

Alle havens bieden audioverhalen die je via je smartphone of gsm kan beluisteren. Het programma kan je op de website

www.vlaamsehavendag.be
ontdekken. Je kan er ook het plan downloaden.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020