Wereldrecord paaseieren rapen

Op zondag 8 april 2012 zijn families welkom in de parken van 10 Brusselse gemeentes voor een reusachtige zoektocht naar paaseieren. Brussel probeert het wereldrecord van 501.000 eieren te breken. Belangrijk detail: de eitjes zullen Fairtrade zijn.


Op 8 april 2012 wordt er in Brussel een reusachtige zoektocht naar paaseieren georganiseerd. In totaal zullen er 505.000 eieren verstopt worden in de parken van 10 deelgemeentes. Brussel wil hiermee het wereldrecord van 501.000 eieren (Guiness Book) breken. 
Belangrijk detail: de eitjes zijn Fairtrade, dat betekent dat de mensen die de cacao hebben geproduceerd op een eerlijke manier betaald werden. Ze zijn te herkennen aan het Max Havelaar-keurmerk. De eitjes worden geleverd door Belvas.

De organisatoren hopen tussen 20.000 en 30.000 rapertjes aan te trekken.

Een kleurwedstrijd staat ook op het programma. De kindjes krijgen een mandje (waarin ze hun eitjes verzamelen) met daarop het figuurtje Max. Dit kunnen ze inkleuren en inzenden naar Max Havelaar om een leuke prijs te winnen.

De zoektocht gebeurt in de volgende Brusselse parken: Anderlecht Astridpark - toegang door E. Rombeauxsquare, Brussel het Ter Kamerenbos, Brussel (Laken) Sobieskipark - toegang door Jean Sobieskilaan, Elsene het Elspark - toegang door Jean Paquotstraat, Etterbeek Jubelpark - toegang door Tervurenpoort, Sint-Gillis Pierre Paulus Park - toegang door Parmastraat, Sint-Joost-ten-Noode Square Henri Frick, Ukkel Wolvendaelpark - toegang door Dieweg, Vorst Dudenpark, Watermaal-Boosvoorde Tournay-Solvaypark - toegang door Terhulpensesteenweg

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020