Weens bal in Brussel!

De bijdrage van Wenen aan het vrolijke Belgische Carnaval is niet de Sachertorte of een ander Weens gebak maar wel één van haar andere bijzonderheden : het grote bal, het elegante, nachtelijke, op walstonen begeleide, dansevenement. Ook dit jaar vind er weer een Weens bal plaats, met name op 7 februari 2004 in de mooiste Brusselse balzaal, de
Concert Noble. En het zou geen "echt" Weens bal zijn als het niet door de "Oostenrijkse Vereniging" in België zou georganiseerd worden.

 


De Oostenrijkers zorgen voor de bijzondere sfeer : bloemenversiering van de zaal in de kleuren van Oostenrijk, rood-wit-rood; opening van het bal door jonge paren in aangepaste outfits; een speciaal uit Wenen overgevlogen dansorkest; goulash-soep, Weense worstjes,
patisserie en witte wijn.

De Belgen leveren de balzaal met stemmingsvolle kristallen lusters, die zorgen voor een warme sfeer. In de balzaal kunnen ongeveer 800 gasten ontvangen worden. De dames worden in een lang avondkleed verwacht, de heren in smoking, zwaluwvest of uniform.
 

Walsen, polka's en popmuziek

Mevrouw Wivine de Vuyst zal voor de openingsdansen de jonge dansparen initiëren in de geheimen van de Weense walsen en polka's. Het kinderballet van de dansschool Marly zal aan het begin van het bal met gratie de wals "An der blauen Donau…" brengen.

Na de dansoptredens, komt een band de nieuwste hits spelen om de jongere generatie te entertainen. Dit geeft gelegenheid om aan tafel belangrijke gesprekken te voeren.

Het Weense bal is niet louter een dansgebeuren, maar ook een belangrijk evenement voor de Belgische en internationale verenigingen en bedrijven, georganiseerd onder auspiciën van de Weense burgemeester en de drie Oostenrijkse ambassadeurs in Brussel. De drie ambassadeurs zullen het bal door hun aanwezigheid ook opluisteren.


Jiri Pragman


Weens bal, 7 februari 2004, Concert Noble (Aarlenstraat 82,1040 Brussel)
Comité du Wiener Ball, 53 rue de Florence, 1050 Brussel, Fax 02/537 31 31.

© Vivat.be 2020