Week van de Fair Trade 2011

Van 5 tot 15 oktober staat fairtrade in de kijker in heel België. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals kookworkshops, debatten, proeverijen, concerten, ... en veel andere. De doelstelling is fairtradeproducten bekender te maken en burgers aan te moedigen om van fairtrade een reflex te maken.


Van 5 tot 15 oktober zal overal in België en ook in jouw buurt fairtrade aanwezig zijn. Meer dan 50 originele activiteiten worden organiseerd om deze eerlijke handel in de kijker te zetten. In Leuven kan je deelnemen aan een leuke quiz met als naam 'de Fairste Mens' en genieten van eerlijke hapjes, fairtradedrankjes en muziek van Zita Swoon. In Aalst krijgen consumenten een cadeau als ze in supermarkten drie duurzame producten kopen.

In Hasselt komt een theeplukkersdochter uit Kayonza (Oeganda) naar de Provinciale Handelsschool en in Zemst komen sommelier Vincent De Coninck en wijntechnicus Johan Van De Winkel uitleg geven over fairtrade, biologische en biodynamische wijnen. Het volledige programma kan je vinden op de volgende website.

Volgens een enquête kennen acht op tien Belgen kennen fairtrade maar slechts vijf van hen kopen daadwerkelijk fairtradeproducten. De Week van de Fair Trade 2011 hoopt dit te veranderen. De organisatoren van het evenement moedigen de burgers aan om één product op hun boodschappenlijst te vervangen door een fairtradeproduct elke keer dat ze winkelen. Zo zal fairtrade langzamerhand een reflex worden.

www.befair.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020