Tel de vlinders in je tuin!

Dit jaar vindt het vlindertelweekend voor de vijfde keer plaats, op 6 en 7 augustus. De organisatie Natuurpunt stelt voor om de vlinders in je tuin te tellen, te benoemen en op hun website te registreren.
 


Ooit al gehoord van een koninginnenpage, een dagpauwoog of een oranjetipje?

Dit zijn allemaal dagvlinders! De beestjes vormen waardevolle indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het echt niet goed en gaan veel soorten achteruit.

Natuurpunt organiseert, samen met Natagora en de Vlinderstichting, jaarlijks een vlindertelweekend. Het initiatief helpt de veranderingen van de biodiversiteit in kaart te brengen.

Hoe verloopt het telweekend? Eerst bezoek je de volgende link http://www.vlindermee.be/soorten.aspx om de verschillende vlinders te ontdekken. Vervolgens breng je een beetje tijd door in je eigen tuin om de vlinders te observeren. Hoeveel kleine vuurvlinders, boomblauwtjes, citroenvlinders, kolibrievlinders, kleine vossen, koninginnenpagen, dagpauwogen… zie je? De cijfers registreer je op

www.vlindermee.be
.

Het vlindertelweekend is een leuke activeit voor groot en klein en tegelijkertijd een mooie actie voor de natuur. Veel vlinderplezier!

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020