Sound of Music komt naar België

50 jaar nadat The Sound of Music voor het eerst te zien was op Broadway is de musical populairder dan ooit. Na de Britse en de Nederlandse televisie pakt nu ook VTM uit met Op zoek naar Maria, een heuse Idool voor de hoofdrol in een nieuwe Vlaamse uitvoering van de productie.


Wie had ooit gedacht dat een zeemzoete musical als The Sound of Music in de 21ste eeuw nog altijd zo ontieglijk geliefd zou zijn? Als kind zingen we die liedjes allemaal mee en vergapen we ons aan de prachtige beelden van het Salzburgerland. Als puber zetten we ons af tegen de algehele meligheid van de kinderen en hun gouvernante, en zeker van de liedjes (ook al krijgen we ze nooit helemaal uit ons hoofd). Ouder en wijzer voelen we ons toch weer aangetrokken tot de musical, en zeker tot de onsterfelijke liedjes van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein (moeten we uiteindelijk toch herkennen).

Het waargebeurde verhaal van de Oostenrijkse familie Von Trapp werd verfilmd in 1965, met Julie Andrews in de hoofdrol. 5 Oscars en een van de best bekeken films ooit: vooral daardoor heeft The Sound of Music zich in het collectieve geheugen gegrift.

En nu is er de theatermusical. Andrew Lloyd Webber, de paus van de Engelse musical, kwam op het lumineuze idee om de hoofdrol uit te besteden via een tv-programma. Genre Idool, maar dan wel uitsluitend gericht op de liedjes en de scènes van Maria in de film. Het succesrijke format werd overgeplant naar Nederland, en loopt nu ook in Vlaanderen.

Vanaf 25 augustus is de Vlaamse uitvoering van The Sound of Music te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Info en tickets hier.

© Vivat.be 2020