Reuze kunstwerken tijdens Cancun VN-klimaatconferentie

Over de hele wereld verschenen verleden week gigantische kunstwerken, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het klimaat. Deze initiatief vindt plaats in de aanloop van de VN-klimaatconferentie in Cancún.
 


Burgers en kunstenaars over de hele wereld creërden massale publieke kunst installaties om aan te tonen welke invloed de klimaatverandering heeft op onze wereld. Sommige van die kunstwerken zijn zelfs op satellietbeelden zichtbaar.

Zo zagen we bijvoorbeeld een menselijk ”flash flood” in Santa Fe, New Mexico en een artistieke herschepping van het gezicht van een jonge vluchteling klimaat in de Delta deEbro, Spanje. Verder waren er deze week al eenSolar Eagle vlucht in Los Angeles, eenb”Cool Roof” muurschilderingin New York City, een reusachtige groene voetafdruk in Vancouver, een zinkend huis op de stranden van de Dominicaanse Republiek, een menselijke orkaan in Mexico City en een enorme olifantin New Delhi te zien. In totaal doen er 14 landen mee aan de actie.

Het initiatief voor de actie komt van de organisatie 350 EARTH.
Waarom 350? De cijfer verwijst naar de hoeveelheid deeltjes CO2 per miljoen in de lucht waar we naar moeten streven om de gevolgen van de klimaatverandering zo veel mogelijk te beperken. Uit onderzoek is gebleken dat boven deze grens er dreigende gevolgen zijn, zowel voor de natuur als voor de mens.

Foto’s zijn te zien op www.flickr.com en op

www.350.org

© Vivat.be 2020