Pukkelpop is terug!

Na het drama van de vorige editie is Pukkelpop terug met een feestelijk programma. Snoop Dogg, Martin Solveigh, Apocalyptica zijn maar enkele van de namen die je op 16, 17 en 18 augustus 2012 op het podium zal zien. Nu maar hopen dat het mooi weer wordt!


Pukkelpop vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 augustus 2012 in Kiewit bij Hasselt. Het festival komt terug met een divers programma, dat zowel rockliefhebbers als fans van elektronische muziek of hiphop zal bekoren.

Pukkelpop is een van de grootste alternatieve openluchtfestivals van Europa. Met het Belgisch klimaat is open lucht niet altijd goed nieuws en verleden jaar was het zelfs een ramp. Op de eerste dag van het festival lag het terrein in het oog van een hevige storm, en werden 5 doden geteld en 140 gewonden, van wie 11 zwaargewonden. Uit respect voor de slachtoffers werd de rest van het programma geannuleerd.

Dit jaar is Pukkelpop terug en de organisatoren hopen natuurlijk op mooi weer. Het programma ziet er aantrekkelijk uit: zowel grote namen als opkomende talenten werden aangetrokken.

Op donderdag komen bijvoorbeeld Björk, Apocalyptica, Santigold en Snoop Dogg. De volgende dag is het de beurt aan de Franse DJ Martin Solveig, Brodinski en Crookers Knife Party. En op zaterdag? Pukkelpop nodigde de Foo Fighters, The Black Keys, Buraka Som Sistema en C2C uit.

Aandacht voor het milieu

Zoals verschillende andere festivals probeert Pukkelpop zoveel mogelijk milieuvriendelijk te zijn via het gebruik van recycleerbare en niet-schadelijke verpakkingen. Het afval wordt gesorteerd en zoveel mogelijk gerecycleerd.
Vegetarische en biogerechten worden ook aangeboden.

Last but not least: Pukkelpop is toegankelijk voor gehandicapten. Speciale parkeerplaatsen en een alternatieve ingang zijn voor hen voorzien. Mensen in een rolstoel krijgen een plaats op een verhoogd platform vanwaar ze gemakkelijker het podium kunnen zien. De camping wordt bovendien uitgerust met speciaal ingerichte douches en toiletten. 

Ontdek het volledig programma op

www.pukkelpop.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020