Praalstoet twee eeuwen Gentse Floraliën

De Gentse Floraliën bestaan dit jaar precies 200 jaar. Om dat te vieren, trekt op zondag 21 september een indrukwekkende praalstoet door de straten van Gent. Aan de hand van 35 taferelen wordt de geschiedenis van Gent uitgebeeld.


Uiteraard gaat in de praalstoet heel wat aandacht naar bloemen in het algemeen en de Floraliën in het bijzonder. De organisatoren verwachten 150.000 toeschouwers.

Staanplaatsen langs het traject van de stoet zijn uiteraard gratis, maar wie optimaal van het spektakel wil genieten, kan ook een plaatsje reserveren op een van de tribunes. Dat kan via Uitbureau op tel. +32 9 233 77 88 of via de website

www.floralien.be
. Daar kan je ook een kaartje met het traject downloaden.

Naar aanleiding van de 200ste verjaardag stellen de organisatoren de waardevolle verzameling van "Schatten en Archieven" voor aan het grote publiek. Op deze tentoonstelling in Het Pand in hartje Gent staat u in geen tijd bij het allerprilste begin van de Sierteelt in Vlaanderen en herbeleeft u de voorbije 200 jaar Gentse Floraliën.

Het wordt een zeer fraaie tentoonstelling met heel wat fotovergrotingen, unieke en volledige boekenreeksen over de sierteelt, originele affiches en tal van kijkkasten met ’openliggende gastenboeken’ te beginnen met de handtekening van Koning Willem I van Oranje.

De tentoonstelling bevat 3 deelconcepten:

  • tentoonstellen van het cultuur-historisch patrimonium
  • digitaliseren van beeldmateriaal
  • oude affiches

Van 11 april tot 12 mei
Open op vrijdag, zaterdag en zondag
telkens van 10.00u tot 18.00u
groepen met gids op afspraak

Toegangsprijs incl. bezoekerscatalogus: 5 EUR per persoon

© Vivat.be 2020