Netwerk Bewust Verbruiken zoekt lesgevers

Netwerk Bewust Verbruiken is samen met het Centrum Voor Natuur- en milieueducatie (CVN) op zoek naar lesgevers (freelance of op vrijwillige basis). Op 9 februari 2013 wordt er een opleidingsdag gegeven. De lesgevers zouden de nieuw uitgewerkte educatieve pakketten 'Duurzaam winkelen' en 'Doe meer met minder' geven aan groepen volwassenen (op aanvraag van Vorming plus, vakbonden, socio-culturele bewegingen...).


In het pakket ‘Duurzaam winkelen’ worden heel wat tips en inspiratie gegeven voor een groene en eerlijke boodschappentas. Er wordt ingezoomd op de verschillende aspecten van duurzaam winkelen: herkenning van keuzedilemma's op de winkelvloer, berekening van je persoonlijke voedselvoetafdruk en tips om die te verlagen. Ook de informatie op de verpakking van producten wordt geanalyseerd en er wordt aangeleerd hoe die kan helpen om te kiezen voor een duurzaam product. Optioneel worden de aangeleerde tips ook in de praktijk omgezet, tijdens een bezoek met de vormingsmedewerker aan een supermarkt.

Het pakket ‘Doe meer met minder’ heeft als doel interactief op zoek te gaan naar een andere manier van consumeren. Kleine ingrepen of gewoontes veranderen in je huishouden, kunnen goed voelbare gevolgen hebben voor je budget en voor het milieu. Maar consuminderen is ook bewust omgaan met je aankopen. Want consumeren we wel op een verantwoorde manier, sociaal en ecologisch gezien? Nieuwe trends zetten het gebruik van een product op de voorgrond in plaats van het bezit.

Op de opleidingsdag geeft NBV meer info en achtergrond over de vormingen en hoe je ze kan geven. De praktische kant wordt besproken, zoals het statuut en de vergoeding. De opleiding gaat door van 10u tot 16u in Mundo-b (Edinburgstraat 26, 1050 Brussel). Er wordt voor een broodjeslunch gezorgd. Nu al zijn er voor 2013 verschillende vormingen ingepland. Er is dus werk verzekerd voor de kandidaat-lesgevers.

Inschrijven kan je via deze link:

http://c-v-n.webfabriek.be/nl/cursussen/gezocht-lesgevers-workshops-duurzaam-leven-mundo-b_275.aspx

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020