Met z'n allen vertragen gaat sneller vooruitOp 16 september gaat de Europese Week van de Vervoering van start. De gedroomde dag voor de Brusselse overheden om de hele vijfhoek om te dopen tot zone 30. De perfecte aanloop ook naar de autoloze zondagen van 19 september.
 

Brussel pakt uit met één van de grootste 30 km/uur zones in Europa. De voordelen van een trage zone op het vlak van veiligheid, doorstroming van het verkeer, gebruikersvriendelijkheid zijn talrijk. Op de kersverse Brussels website z30.be staan ze allemaal netjes toegelicht en kan je de lanceringvoorbereidingen op de voet volgen. Tot eind augustus loopt er ook een enquête die peilt naar de pro's en contra's van weggebruikers.

Brussel volgt de nieuwe situatie tot september 2011 op om de impact van de zone 30 op het vlak van verkeersveiligheid, ongevalstatistieken en geluidsmetingen op te meten. Afhankelijk van de uitkomsten zullen meer verkeersdrempels, versmallingen van wegen et cetera volgen.

De Brusselse autovrije zondag is gepland op dinsdag 19 september. Dan kan je met volle teugen met de fiets of te voet genieten van autovrije stadskernen.

Meer info op

www.z30.be
en
www.aardig-op-weg-week.be

© Vivat.be 2020