Linkerwoofer ziet het groter!

De Antwerpse Linkeroever heeft sinds 2004 zijn eigen festival, dat dit jaar aan de zesde editie toe is. Ondertussen is het publiek meer dan vertienvoudigd, is er uitgeweken naar een andere locatie en werd ook de infrastructuur aangepast aan deze snelle groei.


Linkerwoofer ontstond vijf jaar geleden zij aan zij met free podium Groot Lawijt, toen een vzw werd opgericht om vooral plaatselijke jongeren een podium te bieden en te begeleiden in hun honger naar muzikale cultuur. De winnaar van de talentenjacht Groot Lawijt krijgt steevast een plaats op de affiche van het festival Linkerwoofer. Ook het vervolg van die affiche werd telkens op heel persoonlijke wijze ingevuld door de organisatoren. Bands als Sukilove, Lalalover, Das Pop, Absynth Minded, De la Vega en Clement Peerens Explosition weerklonken de voorbije jaren al aan de groene oevers van de Schelde.

Anno 2009

Dit jaar zijn de namen nog indrukwekkender: Admiral Freebee, Mintzkov en Clement Peerens Explosition (wegens groot succes vorig jaar weer uitgenodigd). Na het laatste optreden verzorgt Tim Vanhamel een deejay-set als DJ Rock Steward. Dit jaar is het podium groter, zijn de toiletten talrijker en werd er een ledwall geïnstalleerd zodat ook muziekliefhebbers die achteraan staan iets van het optreden kunnen meepikken.
Ook aan het geluid werd gesleuteld, zodat de omwonenden minder  hinder ondervinden van het gebeuren, en last but not least: het aantal tapinstallaties wordt opgetrokken, want dat was in het verleden een klein pijnpuntje van Linkerwoofer. 

 

Ook voor kids

Het (gratis!) festival gaat door op de Boeienweide, een honderdtal meter voorbij de befaamde ‘voetgangerstunnel’. Driehonderd vrijwilligers zorgen ervoor dat alles vlot en veilig verloopt. Hapjes en drankjes zijn voorzien, en als vanouds is er ook een gevuld animatieprogramma voor kinderen, verzorgd door vrijwilligers van de Chiro PlePlo. Thema voor de kids dit jaar is ‘piraten’, de zeilen kunnen gehesen worden vanaf 13.00 uur.

Linkerwoofer vindt plaats op 15 augustus 2009 van 13 tot 02u op de Boeienweide, Frederik Van Eedenplein, 2050 Antwerpen Linkeroever.
Toegang: gratis
Meer info: 

http://www.linkerwoofer.be/index.php

Ellen Wielandt

© Vivat.be 2020