Leuvenaars en mondiale solidariteit

De stad Leuven wil z'n inwoners laten kennismaken met noordzuidinitiatieven. De Leuvenaars die aan een inspirerend project werken, kunnen dit tot eind april aan het stadsbestuur melden. Hun initiatief komt misschien in een spelpakket over mondiale solidariteit, met een kwartetspel voor jonge kinderen en een informatieboekje.


De stad Leuven bereidt een gratis spelpakket over mondiale solidariteit voor. Het spelpakket zal een kwartetspel voor jonge kinderen en een informatieboekje bevatten.

Het stadsbestuur wil op deze manier het grote publiek laten kennismaken met noordzuidinitiatieven. Mondiale solidariteit bestaat in vele vormen en Leuven wil zich op lokale initiatieven inspireren. Het stadsbestuur zelf heeft een paar noordzuidprojecten, maar er bestaan er veel meer, van allochtone organisaties, onderwijsinstellingen, individuele Leuvenaars, … .

De Leuvense initiatiefnemers in deze sector worden dus uitgenodigd om hun project aan het bestuur voor te stellen. Dit project komt misschien in het spelpakket terecht! De informatie moet ten laatste vóór 1 mei 2012 gemeld worden.

Voor meer informatie en de verplichte vragenlijst neem je contact op met de noordzuidwerking via noord.zuid@leuven.be of tel. 016 27 26 40.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020