Koen Wauters in Parijs-Dakar

Koen Wauters is er even helemaal uit. Na 13 (!) volle Sportpaleizen maakt hij nu een reis van Parijs naar Dakar. Tussen beide ondernemingen heeft hij naar eigen zeggen een kwartier geslapen.


Hoe houdt hij het vol? Met

Clouseau
heeft Koen Wouters in december 13 keer een uitverkocht Sportpaleis op stelten gezet. Toen VTM hem daar op 28 december (Dag van de Onnozele Kinderen) uitgeleide deed, wees de klok 1u15. Amper vier uur later stond Wauters in Zaventem. ‘Ik ben hooguit een kwartiertje ingedommeld.’

Korte vlucht, dus slapen heeft hij in de lucht zeker niet gedaan. En die man moest dus vertrekken naar Dakar, op een reis vol gevaren, risico’s en avonturen. Als twintiger kan je zo’n hels ritme misschien nog net aan maar Wouters is toch ook al niet meer van de jongste. Hoe zou hij zich gevoeld hebben die laatste dagen van het jaar? En is dat eigenlijk wel een goed voorbeeld, zo tot op de bodem gaan en dan ook nog eens achter het stuur kruipen?

De organisatoren van

Parijs-Dakar
willen dit jaar een veilige en minder incidentrijke koers dan in 2005. Er zijn allerhande beperkingen en limieten opgelegd (maximum snelheid op grote wegen: 130 km/u) om een goed verloop te verzekeren. Maar wat als de piloten (zeg maar chauffeurs) zichzelf geen grenzen opleggen? Koen Wouters zegt dat hij zijn hoofd tijdens Parijs-Dakar helemaal kan leegmaken, de belangrijkste reden voor zijn deelname. Hopelijk verliest hij het niet, ergens diep in de woestijn.

© Vivat.be 2020