Klaar voor de Oxfam Trailwalker?


Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 heeft voor de derde keer in België de Oxfam Trailwalker plaats, een tot de verbeelding sprekende wandeltocht voor teams die zich laten sponsoren voor het goede doel.


"Een teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen", zo luidt de slogan van de Oxfam Trailwalker, een wandeltocht van 100 km die moet beëindigd worden binnen de 30 uur! Als decor voor deze originele dodenmars werd gekozen voor het 72.000 ha weidse natuurpark de Hoge Venen-Eifel. Het ongerepte landschap bestaat er in hoofdzaak uit beboste heide, moerassen, kwetsbare veengebieden en kleine verspreide loofbossen.


Voor de deelnemende teams bestaat de Trailwalker uit drie belangrijke uitdagingen. In de eerste plaats is het een sportieve uitdaging. Training, conditie en uithoudingsvermogen zijn hierbij een must. Vervolgens is er de teamuitdaging. Het traject moet worden afgelegd in teams van 4, die samen de eindmeet moeten halen. Een goede samenstelling van het team is dus heel belangrijk.

Ten slotte is er de creatieve uitdaging. Alle teams moeten minstens 1.500 euro inzamelen voor Oxfam-Solidariteit. Deze inzameling gebeurt de maanden voor de Oxfam Trailwalker. Teams kunnen zich laten sponseren, een benefiet organiseren, enz...

De eerste Trailwalker vond in 1981 plaats in Hong Kong, als training voor de verbindingstroepen van de Gurkhabrigade, een onderdeel van het Britse leger. Na de stationering van de Gurkha's in 1997 in Groot-Brittanië nam Oxfam Hong Kong de organisatie van de tocht over.

Wie er deelneemt, wat de opbrengsten zijn en wat er allemaal bij komt te kijken, verneem je op

www.oxfamtrailwalker.be

foto: Oxfam Trailwalker

© Vivat.be 2020