Geef mobiliteitstraining aan nieuwkomers

Nieuwkomers hebben het in Vlaanderen niet altijd makkelijk. Ze moeten de taal leren, onderdak zoeken, werk vinden ... Daarnaast zijn ook ons mobiliteitssysteem en ons verkeersreglement niet eenvoudig te doorgronden. Bovendien wordt hier ook veel gefietst, wat voor sommige nieuwkomers iets totaal nieuws is. Heb je interesse om deze nieuwe inwoners op weg te helpen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten?
Volg dan de gratis TOGETHER-opleiding en word op één dag mobiliteitstrainer.


TOGETHER on the Move geeft trainingspakketten aan nieuwkomers rond vijf thema’s: stappen, fietsen, openbaar vervoer, eco-driving en energie-efficiënte levensstijl. De trainingen zijn specifiek gericht op volwassen nieuwkomers en werden uitgebreid getest in vijf Europese landen. Op een eenvoudige en praktische manier worden nieuwkomers in verstaanbare taal wegwijs gemaakt in de wereld van duurzaamheid en mobiliteit. De lessen leggen de nadruk op beter begrijpen en zichzelf kunnen behelpen.

Mobiel 21 organiseert enkele opleidingen zodat jij daarna zelf met de pakketten aan de slag kan en de nieuwkomers traint. Alles is gratis: van de opleidingsdag tot het lesmateriaal. Alles is ook kant-en-klaar.

De gratis opleidingsdag vindt plaats op donderdag 28 februari in Leuven. Inschrijven kan tot 25 februari.

Alle info vind je via deze link:

www.mobiel21.be/sites/default/files/Together_Uitnodiging%20opleidingsdag-1.pdf

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020