Expeditie Duurzame Mobiliteit

Gebruik je de wagen minstens 5 keer per week? Wil je die wagen wat minder gebruiken, maar heb je nood aan een duwtje in de rug? Ga de uitdaging aan en word één van de 100 proefpersonen van Expeditie Duurzame Mobiliteit!


Wil je als stevige autogebruiker de auto af en toe aan de kant laten staan, maar heb je een beetje hulp nodig? Bond Beter Leefmilieu zoekt kandidaten die zo'n vijf dagen per week de auto van stal halen en geeft in ruil voor deze inspanning de mogelijkheid om gratis alternatief vervoer uit te testen. Dit kan de bus, de tram, de trein, de (elektrische) fiets, een bakfiets, … zijn. De begeleiders gaan na welke vervoersmiddelen het meest bij jouw levensstijl passen.

Het project heeft als naam Expeditie Duurzame Mobiliteit en gaat door van 15 oktober tot en met 15 november. De doelstelling is om de auto een maand lang voor een derde minder te gebruiken.

Tijdens het project wordt er vanuit de Universiteit Gent onderzoek gedaan naar de attitude- en gedragsverandering van de testpersonen om de invloed van de test na te gaan.

Wil je er meer over weten? Surf dan vlug naar

www.expeditieduurzamemobiliteit.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020