Europese Nacht van de Vleermuis: 14e editie!

Op 24 en 25 augustus kan je weer bijleren over vleermuizen! Bekijk het programma en ontdek waar er in jouw buurt een avondwandeling in het bos wordt georganiseerd. Met de batdetector en de vleermuisgids kom je alles te weten over de enige echte vliegende zoogdieren!


Wat weet je eigenlijk over vleermuizen? Zijn het gevaarlijke en bloeddorstige monsters? Of ze je kriebels geven of niet, grijp de kans om ze beter te leren kennen. Tijdens de Europese Nacht van de Vleermuis, die op 24 en 25 augustus plaatsvindt, kan je meer leren over deze zo weinig gekende zoogdieren.

Wist je bijvoorbeeld dat een vleermuis tot 3.000 insecten per nacht kan eten? En dat er in België zo'n 17 verschillende soorten leven? En dat hun aantal echter afneemt omdat ze een bedreigde diersoort zijn?

Het thema van deze 14e editie is ‘Vleermuizen en monumenten’. Voor de gelegenheid openen een veertigtal historische gebouwen, zoals kerken of kastelen, hun deuren zodat je hun nachtelijke bewoners kan bezoeken.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, bijeenkomsten met vleermuisspecialisten, filmpjes over de speciale band tussen vleermuizen en het bos. Dankzij ultrasone detectoren zal je vleermuizen kunnen zien en horen!

Wil je een evenement vinden in je buurt? Raadpleeg het programma op de website van Natuurpunt (voor Brussel en het Vlaams Gewest)

http://activiteiten.natuurpunt.be/?Page=16
of Natagora (voor Brussel en het Waals Gewest).
http://www.natagora.be/nec/index.php?id=nuit_de_la_chauve-souris

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020