Een Frans filmfestival op het internet

Van 12 januari tot en met 1 februari geeft My French Film Festival je de kans om tien kortfilms en tien langspeelfilms te ontdekken van jonge Franse makers. Een bijzonderheid: het festival vindt enkel plaats op het internet. Je kan het dus overal ter wereld volgen.


Zoals alle andere festivals stelt My French Film Festival een selectie van kort- en langspeelfilms voor. Een jury stemt en zorgt vervolgens voor de prijsuitreiking.
Toch is My French Film Festival bijzonder: het vindt plaats online ! Je kan het festival dus van thuis uit, in eender welk land, volgen. De films zijn bovendien beschikbaar in 14 talen: Duits, Engels, Arabisch, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch, Pools, Hebreeuws, Litouws, Koreaans en Chinees.

Dit uniek concept wordt gepresenteerd door UniFrance Movies en de website Allocine.fr. De selectie kan je op de volgende link bekijken: http://www.myfrenchfilmfestival.com./en/selection

Voor een langspeelfilm betaal je 1,99 euro en voor een kortfilm slechts 99 cent. Het festival biedt ook een 'kortfilmpackage' aan 4,99 euro en een 'speelfilmpackage' aan 9,99 euro. Je kan ook 13,99 euro betalen en zo toegang krijgen tot het volledig festival.

Als kijker kan je op de website ook een commentaar achterlaten en voor je favoriete film stemmen. Met je stem wordt rekening gehouden bij de verdeling van de prijs van de internetgebruikers. De jury, bestaande uit journalisten, zal verder de prijs van de internationale pers uitreiken. De films worden ook genomineerd voor de prijs van de sociale netwerken.

Last but not least, de bekroonde films zullen vanaf 1 mei 2012 op alle vluchten van Air France worden gespeeld.

My French Film Festival, van 12 januari tot en met 1 februari 2012.

www.myfrenchfilmfestival.com.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020