Dikke-truiendag

Op de Dikke-truiendag zetten duizenden scholen de verwarming een graadje lager. Een initiatief om te tonen dat men de CO2-uitstoot zonder grote inspanningen kan verminderen.Op woensdag 16 februari is het Dikke-truiendag! MOS (Milieuzorg Op School) en Ecocampus (Milieuzorg in het hoger onderwijs) roepen alle scholen op om de verwarming een graadje lager te zetten. De leerlingen dragen dan symbolisch een dikke trui. Het toont aan dat men zonder veel moeite de CO2-uitstoot en stookkosten met 7 % kan verminderen.

De Dikke-truiendag is aan z'n zevende editie toe. Elk jaar nemen er meer dan 1000 scholen aan deel. De scholen zetten ook allerlei ludieke en educatieve acties op touw.

De bedoeling is samen nadenken over wat men kan doen om overmatig energieverbruik en energieverspilling te vermijden en dit over het hele jaar.

De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen; kleine inspanningen die de aanzet vormen om op school en in het dagelijkse leven structureel werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde.

De campagne richt zich vooral op het onderwijs. Dat belet natuurlijk niet dat je ook thuis of op het werk kan meedoen!

Meer info?

www.lne.be
,
www.greenbelgium.org

© Vivat.be 2020