De Europese Nacht van de Vleermuizen

De Europese Nacht van de Vleermuizen vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 augustus in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Op ongeveer 50 verschillende plaatsen kan je gratis informatie krijgen over vleermuizen en deelnemen aan wandelingen in kastelen, grotten, langs vijvers en andere levensgebieden van de kleine zoogdieren.


Op zaterdag 27 augustus is het de Europese Nacht van de Vleermuizen. Voor de 13e editie hebben de organisatoren gekozen voor het thema "Nachtvlucht in het bos".  De zoogdieren leven inderdaad graag in het bos in holle of dode bomen, vochtige omgevingen en hagen.

Ongeveer 50 verschillende organisaties in Brussel, Vlaanderen en Wallonië bieden activiteiten aan zoals bijeenkomsten met vleermuisspecialisten, filmpjes over de speciale band tussen vleermuizen en het bos en … wandelingen. De bezoeker kan naar kastelen, grotten of andere plekken trekken en dankzij ultrasone detectoren vleermuizen kunnen zien en horen!

De Europese Nacht van de Vleermuis toont aan dat de zoogdieren geen vieze bloeddorstige monsters zijn, maar wel fascinerende beestjes die tegenwoordig bedreigd worden.  Je leert er ook hoe je ze kan beschermen.

Informatie over de activiteiten vind je op de volgende websites:
Natagora (voor Brussel en het Waals Gewest)
Natuurpunt (Brussel en het Vlaams Gewest)
Leer ook meer over vleermuizen.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020