Dag van het park 2012

Zondag 27 mei 2012 is het 'Dag van het Park'. Meer dan honderd steden en gemeenten nemen deel aan het event. Thema dit jaar is ‘De juiste boom op de juiste plaats’, met tal van activiteiten en boeiende boomverhalen.


Dit jaar nemen meer dan honderd steden en gemeenten deel aan de 'Dag van het Park'. In Antwerpen worden bijvoorbeeld tal van activiteiten georganiseerd in domein Hertoghe: een avontuurlijk touwenparcours, een boomfanfare, een kinderboerderij, enzovoort. In Brugge staat er een wandeling op het programma. De deelnemers zullen het stuk Vesten tussen het station en de Bloedput verkennen en heel wat leren over de diversiteit van planten en de landschapsaspecten. In Diest? Daar leiden de gidsen van Natuurpunt Diest je langs verschillende bomen van het provinciedomein de Halve Maan richting park Cerckel. Om te weten wat jouw gemeente organiseert, kan je alvast op de activiteitenkalender op

www.dagvanhetpark.be
terecht.

De campagne 'Dag van het Park' staat in het teken van HR-taal, waarbij bomen personages worden die op zoek zijn naar een bepaalde job. Benny Beuk wil graag aan de slag als hoogtewerker. Erik Eik wil graag een buitenfunctie met genoeg ruimte. Hij kan dan ook al terugvallen op meer dan 100 jaar ervaring, …  .

Het doel? Dat iedereen meer leert over bomen en ook de goede boomsoort kiest voor z'n tuin. Om de geschikte kandidaat te vinden, kan je terecht op de Bomenwijzer, waar je ook de cv's van de bomen kan raadplegen.

Je hoort binnenkort wel radiospotjes over de campagne, en je kan alvast ook terecht op de pagina van de 'Dag van het Park' op Facebook.

Meer info?

www.dagvanhetpark.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020