Afrikaans spektakel in het theater

Een Duitse producent heeft de beste circusacts uit het zwarte continent samengebracht in één wervelende show, het Afrikaanse antwoord op Cirque du Soleil. Vanaf 26 februari in Antwerpen, vanaf 17 maart in Brussel.


Der Spiegel noemde Afrika! Afrika! een koninkrijk van goochelaars en een paradijs vol levensvreugde. De ZDF gewaagde van een geschenk voor publiek, kunstenaars en het hele continent. Frankfurter Allgemeine Zeitung vindt dat “elke dokter een bezoek aan Afrika! Afrika! zou moeten voorschrijven.”

Bijna twee jaar lang hebben de medewerkers van André Heller in Afrika rondgetrokken. Van Mali tot Marokko, van Egypte tot Zuid-Afrika, aan alle kusten en in het binnenland, evenals in de Afrikaanse diaspora, hebben ze fascinerende kunstenaars gevonden, meer dan honderd circus- en clowneske artiesten, dansers, zangers en muzikanten. Buitengewone acrobatie, meeslepende ritmen en wondermooie kledij houden de toeschouwers meer dan twee uur lang in de ban.

Hakuna Matata

De Pole Artists van het gezelschap “Hakuna Matata” (Geen zorgen, maar wees gelukkig) zorgen voor een adembenemend spektakel, wanneer ze elegant en ongedwongen op- en neerschieten langs hun hoge gladde palen, terwijl anderen duizelingwekkende mensenpiramiden bouwen.
Slangenmensen kronkelen fier en soepel als slangen, voeten worden handen, handen worden voeten: een zeldzaam schouwspel, dat alleen mogelijk is dankzij de Afrikaanse traditionele cultus van de perfecte lichaamsbeheersing.

Het Eritrese jongleursduo Tseday Assefa Beyenne en Melaku Lissanu Dagne houdt op heel vakkundige wijze tot tien ballen tegelijkertijd in de lucht. Ze gooien de ballen omhoog in een meesterlijke harmonie en met een snelheid alsof ze zweven.

De waterman

Waterman John Kwaku Amamoo is een soort menselijke waterbron. Voor Afrika! Afrika! staat hij samen met Waterwoman Stephane Yaa Oppong op het podium. Beiden laten met een adembenemende snelheid schotels ronddraaien op houten stokken. Op het einde laten ze tot eenieders enthousiasme nog maar eens het water omhoog spuiten. De Waterman Dickson Oppong laat schotels dansen en doet uit zijn mond metershoge waterfonteinen opspuiten.

Een betoverende versmelting van traditionele en moderne muziek vergezelt al deze nummers, evenals de uitvoeringen van de atletische dansers die de toeschouwers meevoeren naar het continent van de verbazing.

Nu extra voorstellingen!

Info & tickets

 

 


 

 

 

 

 

© Vivat.be 2020