Duurzaam sportkamp voor kinderen in Brasschaat

Woon je in de buurt van Brasschaat, draag je het milieu een warm hart toe en zoek je een gezonde activiteit voor je kinderen tussen 5 en 12 jaar in de paasvakantie? Dan heb je geluk, want van 8 tot en met 12 april organiseren The Green Puffins er een duurzaam sportkamp.


The Green Puffins, zo heet de ecologische damesploeg die sinds dit seizoen uitkomt in de zaalvoetbalcompetitie van de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond. De dames sporten zich graag in het zweet, maar willen niet dat er zweet aan hun spel voorafgaat, bijv. bij het aanmaken van onze sportkledij en de wedstrijdbal. Ze kiezen dus resoluut voor eerlijke producten: ze spelen in een shirt met het Earth Positive-label en met een wedstrijdbal met het FairTradelabel.

Daarnaast werken ze hun thuiswedstrijden af in het sportcentrum Peerdsbos, dat het ISO-14001-certificaat heeft (een internationale norm die gebruikt wordt om bij organisaties een efficiënt milieumanagementsysteem op te zetten en te certificeren). Tot slot gaan ze zo veel mogelijk met de fiets naar hun wedstrijden of compenseren ze hun carpoolkilometers als het eens niet lukt met de fiets.

Hun hele missie trekken The Green Puffins door in het sportkamp voor 5- tot 12-jarigen, dat eveneens plaatsvindt in het sportcentrum Peerdsbos. Alles over The Green Puffins en het sportkamp vind je op

www.greenpuffins.be
.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020